Fiver House Records - About
DESPRE FIVER HOUSE RECORDS

Mă numescMihai Iordache şi sunt saxofonist şi compozitor. Am înfiinţat Fiver House Records în 2009, împreună cu soţia mea Nina. Ideea a fost a formaţiei Kumm, care dorea să scoată un album ( Far From Telescopes) pe cont propriu, fără restricţiile şi compromisurile artistice impuse prin contractul cu o casă de discuri tradiţională sau afiliată la una dintre aşa-zisele "mari case de discuri".

Pe scurt, doreau să păstreze drepturile asupra înregistrării originale şi controlul distribuţiei digitale. Aceasta a rămas în continuare filosofia FHR: ne-am propus ca singurul nostru drept asupra înregistrărilor să fie unul ne-exclusiv, necesar pentru producţia de copii fizice ale albumelor şi limitat în timp. în rest, artiştii noştri se bucură de o libertate totală.

SALTURI DE IEPURE

În 2011, când mi-am înregistrat albumul One Life Left, mi s-a părut logic să îl scot la FHR. Albumul a ieşit în 2012, şi a fost primul pe care l-am produs atât ca CD cât şi ca LP de vinil. Între timp, mulţi dintre muzicienii cu care sunt prieten au devenit interesaţi de posibilitatea de a scoate albume la noi, aşa că am luat în calcul ideea de a produce şi muzica altora, cu condiţia să îmi placă. În continuare, acesta rămâne singurul criteriu după care alegem artiştii cu care colaborăm.

În 2013 am produs Humanized, primul album Sebastian Spanache TrioA fost un moment important pentru noi, fiind vorba de primul album al unui grup din care nu făceam parte, şi asta m-am făcut să-mi iau în serios noul rol de producător.

Mi-aş dori ca FHR să fie genul de casă de discuri cu care mi-ar plăcea să lucrez ca muzician, dacă ar fi a altcuiva.

SUNET

Atât pentru mine, cât şi pentru ceilalţi muzicieni care şi-au scos albumele la FHR, sunetul album ar trebui să izvorască din voce, din instrumente şi din suflet, şi nu din post-procesare. Cu alte cuvinte, ceea ce căutăm este un sunet natural, sau cel puţin unul cât mai apropiat de acela pe care îl are în minte artistul.

COPERŢI DE ALBUM, AFIŞE, FOTOGRAFIE

Până acum am lucrat cu mai mulţi designeri, dar de-acum înainte vom lucra exclusiv cu Medicine Madison. Ca director artistic al casei noastre de discuri, a conceput majoritatea coperţilor noastre preferate. De asemenea, a conceput şi a realizat acest website.

STREAMING

Pur şi simplu nu ne interesează deşi este la modă. Considerăm că accesul nelimitat la muzică o devalorizează. Desigur, artiştii care doresc să utilizeze aceste platforme de streaming sunt liberi să o facă.

ÎNREGISTRĂRI ŞI DEMO-URI

Dacă doriţi să deveniţi unul dintre artiştii Fiver House Records, vă rugăm să trimiteţi una sau două piese la adresa artists@fiverhouse.com. Asiguraţi-vă, înainte de asta, că i-aţi ascultat pe câţiva dintre artiştii noştri, pentru a vă face o idee despre genurile de muzică care ne interesează. Ascultăm fiecare propunere şi, dacă ne place ce auzim, vă vom contacta cu siguranţă.

CINE E FIVER?

Romanul Watership Down al lui Richard Adams, publicat în 1972, spune povestea unei colonii de iepuri care sunt obligaţi să fugă atunci când sosesc dezvoltatorii imobiliari care vor să distrugă câmpul unde îşi aveau vizuinile. Fiver este primul iepure care prevede această tragedie, şi îi convinge pe ceilalţi să plece în căutarea unui loc mai prietenos. Am fost frapat de asemănările intre acea parte din excelenta carte a domnului Adams şi scena muzicală de astăzi, unde lăcomia "industriei muzicale" încearcă să izgonească arta creativă în zona obscurităţii. În imagine este iepurele nostru, Astrid.

CONTACTAŢI-NE:

+40 723 286 146
office@fiverhouse.com
Fiver House Records îşi are sediul in Bucureşti, România.

BULETIN INFORMATIV

Fiver House va utiliza informaţiile pe care le introduceţi în acest formular pentru a ţine legătura cu Dvs. şi pentru a vă ţine la curent cu noutăţile şi promoţiile noastre prin e-mail. Folosim Mailchimp ca platformă de marketing. Prin abonarea la buletinul nostru informativ, vă exprimaţi acordul ca informaţia Dvs. să fie transferată către MailChimp pentru a fi procesată. Aflaţi mai multe despre politica de confidenţialitate a platformei Mailchimp aici.

* E-mailPolitica de Confidențialitate