Fiver House Records - Luiza Zan


LUIZA ZAN

Luiza Zan - voce
Peter Sarik - pian/pian electric
Istvan Gyarfas - chitară
Tibor Fonay - bas/contrabas
Attila Galfi - baterie
Ioana Mardare - violă

Cântăreaţă, compozitoare, textieră şi interpretă de mare clasă, Luiza Zan este una dintre cele mai proeminente figuri ale jazzului românesc.

Luiza Zan s-a născut în 1980 şi şi-a început cariera când avea patru ani. Atunci, în perioada comunistă, a câştigat o competiţie pentru aşa-numiţii "şoimi ai patriei". Mai târziu, aceeaşi melodie pe care o interpretase la concursul pentru copii, Frunzuliţă d'alior, avea să-i aducă cel mai important premiu la Festivalul Internaţional Cerbul de Aur din iulie 2004, exact la o săptămână după ce câştigase un prestigios premiu II la Festivalul de Jazz de la Montreux, Elveţia.

La Montreux a avut pentru prima dată şansa de a cânta acompaniată de muzicieni celebri, printre care Geri Allen, Bob Hurst, Eric Harland şi Omar Hakim. Senzaţionalul an 2004 s-a încheiat cu un alt premiu obţinut la Premiile de Jazz organizate de Radiodifuziunea Română, unde i s-a conferit Premiul de Confirmare.

Dintre mulţii muzicieni cu care a cântat, îi amintim pe Rick Condit (profesor şi saxofonist american care a cântat cu Big Band-ul lui Ella Fitzgerald), Mircea Tiberian, Romeo Cosma, Ion Baciu Jr., Armen Donelian, Jurgen Bothner, Arthur Balogh, Vlaicu Golcea, Vlad Popescu, Sorin Romanescu, Electric Brother, DJ Vasile, McNeeste State University Big Band of Louisiana, Petras Geniusas, şi Alex Harding.

De-a lungul timpului, artista nu s-a implicat doar în proiecte muzicale, ci şi în alte zone ale artei. De exemplu, a făcut parte din echipa piesei Năpasta regizată de Radu Afrim şi a făcut parte din distribuţia spectacolului de dans contemporan VISA Game alături de Cozmin Manolescu şi Pascal Allio. A compus muzica filmelor Carambol, Circul Vesel (HBO) şi Australia (HBO).

Luiza Zan a studiat canto clasic timp de nouă ani consecutiv la Liceul de Artă din Piatra Neamţ şi apoi la Universitatea de Arte din Iaşi aşa că acum poate transmite mai departe ceea ce a învăţat şi este o profesoară respectată. Este deseori invitată la Tabăra Creativă IconArts alături de nume celebre din muzica clasică şi de jazz.

INTERVIU DESPRE ALBUMUL HERITAGE: “Heritage e primul album de autor al Luizei Zan. A dedicat „albumul de familie” bunicilor şi mamei ei. L-a ţesut din influenţe variate, de la etno-jazz, la bossanova, la jazz clasic." (de Ioana Pelehatăi @ Scena9 - Citeşte mai mult)


HERITAGE: “Peter Sarik on piano is a nice surprise. Clear open voice and sweet guitar solo." (Editor's comment on "Still, Sad, Silent" @ All About Jazz - Citeşte mai mult)CONTACTAŢI-NE:

+40 723 286 146
office@fiverhouse.com

Fiver House Records îşi are sediul in Bucureşti, România.

Politica de Confidențialitate