Fiver House Records - Sebastian Spanache Trio


SEBASTIAN SPANACHE TRIO

Sebastian Spanache - pian, Rhodes, Wurlitzer
Csaba Sánta - contrabas, chitară bas
Radu Pieloiu - baterie, percuţie

Invitaţi (A Pascha's Abstinence):
George Dumitriu- chitară
Alex Simu - Clarinet [D'amour]
Joanna Kucharczyk- voce, versuri
Cătălina Trincă - Vioară
Otilia Marița - Vioară
Iuliana Birtea - Violă
Lidia Cosmin - Violoncel
Berti Barbera - Percuţie, Darbuka, Daf, Shaker

Sebastian Spanache Trio a avut o impresionantă activitate concertistică, în ţară şi peste hotare, şi a participat la câteva festivaluri importante, ca Jazz TM, Green Hours Jazz Fest, Bucharest Jazz Fest, Jazz & More, Mupa Budapest Jazz, DixieJazz Fest Bulgaria, cântând în deschiderea unor artişti de renume mondial ca Richard Bona, Hidden Orchestra, Adam Bałdych Imaginary Quartet or Robert Mitchell's Panacea.

În 2013, grupul a întreprins un turneu european în Polonia, Ungaria, Slovacia, Croaţia şi Serbia. La sfârşitul anului, a câştigat Marele Premiu (Trofeul Johnny Răducanu) la Festivalul Johnny Răducanu din Brăila. Grupul a înregistrat două albume de studio pentru Fiver House Records: Humanized (2013) şi A Pasha’s Abstinence (2014). Ultimul a câştigat premiul pentru cel mai bun album de jazz la prima ediţie a Premiilor Revistei Sunete, din 2014. Concertul de lansare al albumului A Pasha’s Abstinence a reprezentat o premieră naţională, fiind primul "concert tăcut" din România.

Pe 10 noiembrie, Sebastian Spanache Trio a lansat DVD-ul "Live on the Eiffel Bridge", filmat în timpul aceluiaşi concert de lansare, desfăşurat cu sprijinul festivalului Plai.

Anul 2014 s-a încheiat cu un turneu în Berlin, Debrecen, Praga şi mai multe oraşe din România.A PASCHA'S ABSTINENCE: “Jazzul propus de trio-ul condus de Sebastian este de o modernitate surprinzătoare, de respiraţie mai degrabă europeană decît americană, mult mai puţin oriental decît ar sugera titlul, cu şi mai puţine elemente esenţial româneşti." (Maria Balabaş @ Dilema Veche - Citeşte mai mult)

A PASCHA'S ABSTINENCE: “Pe scurt, băieţii ăştia propun o călătorie în timp. Plină de tempo-uri bine amestecate şi orchestraţii izbutite." (Zoltan Varga - Citeşte mai mult)

A PASCHA'S ABSTINENCE: “Rezultatul e acel tip de jazz deschis, poate uşor populist, totuşi lipsit de superficialitate, cu care îi caracterizam, într-o recentă cronică, şi pe The Bad Plus." (Aron Biro @ Dilema Veche - Citeşte mai mult)

HUMANIZED: “Cele şapte piese ale discului sunt un real răsfăţ auditiv pentru cei care apreciază lumea jazz-ului clasic. (...) Finalul este cât se poate de inspirat, căci piesa Red debutează „lejer“ cu un intro care nu anunţă nimic din „explozia“ de ritmuri din miezul compoziţiei, unde cei trei băieţi „apasă pe pedala de acceleraţie“ până la nişte viteze ameţitoare, care spre final lasă din nou loc momentelor liniştite. ." (Zoltan Varga - Citeşte mai mult)CONTACTAŢI-NE:

+40 723 286 146
office@fiverhouse.com

Fiver House Records îşi are sediul in Bucureşti, România.

Politica de Confidențialitate