Fiver House Records - Suzana Laşcu


SUZANA LAŞCU

Suzana Laşcu - voce, efecte
Tim De Vries - saxofon sopran, alto şi bariton, clarinet bas, efecte
Milton Rodriguez Cisneros - chitară, efecte
Johannes Fend - bas, efecte
Ugur Kupeli - baterie

Născută pe 31 august 1994, Suzana Laşcu este vocalistă de jazz şi compozitoare. La vârsta de opt ani, imediat după ce s-a decis să devină cântăreaţă şi să urmeze o carieră muzicală, a început să studieze muzica în mod profesionist.

A absolvit Școala de Artă Bucureşti, unde a studiat muzica pop între anii 2006 şi 2009. Până la acea dată experimentase deja cu muzica soul şi R&B. Între 2009 şi 2013 a urmat cursurile de jazz ale Liceului de Muzică George Enescu, dar studia deja la acest liceu din 2004. A absolvit liceul în 2013 ca şefă de promoţie, cu nota 10.

În 2013 a început studiul jazzului vocal la Conservatorul Prins Claus din Grðningen, în Olanda. În 2014 a scris muzică pentru King Deluxe, o casă de discuri canadiană care promovează muzica electronică alternativă. Tot atunci a început să lucreze şi la cel mai ambiţios proiect al ei de până acum, numit Trippin' with Kandinsky, pentru octet de jazz.

În 2015 a fost aleasă pentru a apărea alături de Nationaal Jeugd Jazz Orkest în Olanda, sub conducerea artistică a lui Markus Fondse, un proiect cu care a făcut turnee prin Olanda în săli prestigioase ca Bimhuis, Radio Kootwijk, The EYE, De Wereld Draait Door; orchestra a avut colaborări cu Metropole Orkest, a apărut la posturi de televiziune, ca NPO, NOS, VARA şi a fost nominalizată în acelaşi an la premiul Zilveren Notekraker.

Suzana Laşcu este atrasă deseori de mişcarea de avangardă. În 2017 a absolvit cu onoruri Conservatorul Prins Claus şi studiază actualmente la Codarts în Rotterdam.

Datorită faptului că a activat de la cincisprezece ani în zona jazzului, Suzana nu a experimentat doar cu partea tradiţională a acestuia, ci s-a implicat şi în mişcarea de avangardă. Ambitusul ei vocal este de patru octave, datorită studiului tehnicii de belcanto. Când vine vorba de improvizaţie, dincolo de abordarea post-bop, i se întâmplă să se aventureze şi în teritoriile free jazzului, acid jazzului, punk jazzului, sau rockului alternativ.

Cele mai importante proiecte în care a fost implicată sunt: Brains on Fluffy Pillows, Silk Copper Plastic, The Awfully Intriguing Ensemble, Counterblue şi Nationaal Jeugd Jazz Orkest, cu care a şi înregistrat un album în 2016.

Printre profesorii pe care i-a avut de-a lungul anilor se numără: JD Walter, Deborah Brown, Deborah J. Carter, Marjorie Barnes, Floor van Zutphen, Francien van Tuinen, Ruben Hein, Renske Taminiau, Kristina Fuchs, Michael Moore, Tineke Postma, Jasper Soffers, Florin Răducanu, Mircea Tiberian, Alex Simu, Dumitru Avakian, Mihaela Drăgoi, Liliana Dumitrache, Viorela Filip, Zsolt Kerestely, Dan Dimitriu, Cristina Livezeanu, Iuliana Nicolae, oameni cărora le va fi întotdeauna recunoscătoare pentru că au ajutat-o să-şi stăpânească meseria şi să-şi dezvolte muzicalitatea.

În viitor, ar vrea să continue să studieze şi să cânte la: pian, chitară, ukulele, banjo, harpă, bas.

Premii şi onoruri primite pe scena românească de jazz::
~ Sibiu Jazz Festival 2010: Cea mai bună vocalistă (premiu)
~Gala Premiilor de jazz 2011: Revelaţia anului (nominalizare)
~Gala Premiilor de jazz 2012: Revelaţia anului (nominalizare)
~Art Factory Young Awards 2012: Cel mai bun aranjament de jazz (premiu) & Cea mai bună simbioză între jazz şi world music (premiu)

BRAINS ON FLUFFY PILLOWS: “Muzica a fost compusă în totalitate de Suzana Laşcu în ultimii trei ani de studiu la Prins Claus, şi nu pare a fi deloc creaţia unui începător, dacă ne mărginim să descriem atît de sărac pe cineva care studiază la Conservator. Muzica Suzanei Laşcu e vie, incitantă, plină de idei, iar empatia cu colegii ei de proiect e perfectă." (Lucian Ştefănescu @ Europa Liberă - Citeşte mai mult)

BRAINS ON FLUFFY PILLOWS: “A tune that ate the jam and the jar. Sax/guitar feel like soft rock, groove is good, and contrasts the Alice in Wonderland style lyrics. (Editor's comment on "Chaka" @ All About Jazz - Citeşte mai mult)

ABOUT SUZANA'S PERFORMANCE @ FESTIVAL JAZZ INTERNATIONAL ROTTERDAM: “Romanian vocalist Suzana Laşcu opened the festival on Friday with an exhilaratingly fearless set that was designed to take a political position yet also give the listener a comforting feeling." (Rob Adams @ London Jazz News - Citeşte mai mult)CONTACTAŢI-NE:

+40 723 286 146
office@fiverhouse.com

Fiver House Records îşi are sediul in Bucureşti, România.

Politica de Confidențialitate